Het einde en het begin van een tijdperk

Martijn de Jong van het assurantiekantoor F.S. de Jong uit Rottevalle b.v., neemt per 1 augustus 2022 de verzekeringsportefeuille over van Jelle Wouda Assurantiën uit Drachten. De 67-jarige eigenaar stopt na ruim veertig jaar als financieel adviseur. “Het wordt tijd om echt te stoppen en ik draag mijn klanten in alle vertrouwen over aan Martijn. Hij is een gelijkwaardige opvolger met de juiste oplossingsgerichte instelling en heeft net als ik volledige aandacht voor de klant.” 

Wouda begon zijn carrière als tussenpersoon in 1981 voor de verzekeringsmaatschappij Alboz, maar breidde langzaamaan zijn portefeuille uit met hypotheekadvies, financieringen en pensioenen. “Het werk is gigantisch veranderd in de loop der jaren. Complexer ook, én met een klant die ook steeds meer -terecht- eisen gaat stellen aan de degelijkheid van de verzekeringsproducten.” Wouda heeft altijd het belang van de klant vooropgesteld in zijn werk. Alleen op die manier win je het vertrouwen en behoud je het vertrouwen van de klant. “Ik heb mijn klanten altijd geholpen en geadviseerd met het oog op wat een verzekering of hypotheek voor hen op de lange duur zou gaan betekenen. Daarmee heb ik ze soms behoed voor enorme misstappen. En daar zijn ze me nog altijd dankbaar voor als ik ze spreek.”

“Mijn klanten ga ik missen” 

De klanten van J. Wouda Assurantiën komen soms uit één familie: “Ik heb klanten uit drie generaties uit één en dezelfde familie. Dat is bijzonder en daar ben ik ook wel trots op. Het zegt iets over het wederzijdse vertrouwen. Ook die mensen ga ik natuurlijk enorm missen, maar ik weet ook dat ze in goe de handen zijn bij Martijn. Anders had ik mijn portefeuille ook niet aan hem overgedragen. Hij staat met zijn kantoor en personeel garant voor dezelfde werkwijze en klantvriendelijkheid. Ik heb het al die jaren, waarin lief en leed elkaar afwisselden, met enorm veel plezier en respect voor de klant gedaan. Maar samen met mijn vrouw heb ik er nu een streep ondergezet.” 

De Fryske Wâlden-mentalitei

Met de overname breidt directeur Martijn de Jong zijn klantenbestand aanzienlijk uit. “We worden een van de grootste assurantiekantoren in deze omgeving. Een omgeving waar in ik ben opgegroeid en ik ken dus de mentaliteit van de mensen goed en dat is voor het vertrouwen in dit vak erg belangrijk. Ons kantoor is gevestigd in Rottevalle in het voormalige pand van de Rabobank. Het is een echt familiebedrijf  opgericht door mijn vader Fokke in 1982, die ook nog altijd in het bedrijf werkzaam is.” 

Martijn (38), vader van een jonge tweeling en samenwonend met vriendin in Eastermar, is vanuit een baan bij defensie in  2009 overgestapt naar het bedrijf van zijn ouders. Na het overlijden van zijn moeder in 2015 heeft hij haar taken overgenomen. “Ik ben nog steeds financieel verantwoordelijk  voor het bedrijf en behandel schades. Naast mijn vader en ik hebben we nog twee competente medewerkers in dienst die elk op hun gebied, hypotheek en financiële binnendienst, de  Fryske Wâlden-mentaliteit hebben: recht door zee en zonder poespas.” 

Net als bij Jelle Wouda, staat naast de professionaliteit en expertise, de laagdrempeligheid hoog in het vaandel bij  F.S. de Jong Assurantiën b.v. De menselijke maat blijft dus verzekerd. “Mensen kunnen altijd bij ons terecht en we proberen dan ook altijd een passende oplossing te bieden. We communiceren weliswaar ook via de modernste kanalen als WhatsApp bijvoorbeeld omdat de tijdgeest dat vergt, maar de gewone deur staat ook altijd open in Rottevalle.” 

Dit jaar bestaat F.S. de Jong Assurantiën b.v. veertig jaar en dat Jelle hem als opvolger heeft gekozen ervaart Martijn als een mooi cadeau voor dit jubileum. “Ik hoop dat wij als team de steun krijgen die Jelle altijd heeft gekregen van zijn klanten. Wij doen in ieder geval onze uiterste best hiervoor.” 

 

Bron: Drachtster Courant